Velkommen
til Rådet
For Menneskerettigheder

Velkommen til Rådet for Menneskerettigheders hjemmeside. Råder er oprettet i 2013 på grundlag af FN-s Paris principper for oprettelse af nationale menneskerettigheds organisationer, og deraf rekommandationer for oprettelse af sådanne råd og organisationer. Rådet er oprettet ved lov, og det er heri bestemt hvilke interessenter der er repræsenteret som medlemmer og observatører. Rådet har nu 15 medlemmer og tre observatører. Organisationer udpeger deres medlemmer til rådet. Det personlige medlemsmandat varer i tre år. Grønlands råd for Menneskerettigheder har til opgave, bl. a.:
  • At arbejde med menneskerettighedssager
  • At oplyse om kendskab til menneskerettigheder
  • At vejlede de, der har behov for at arbejde med menneskerettigheder
Rådet kan ifølge loven ikke modtage klagesager.
Det nuværende formandskab består af: Formand: Sara Olsvig Næstformand: Anders Meilvang arbejder løbende med Danmarks Institut for Menneskerettigheder (IMR), og er repræsenteret i Instituttets bestyrelse. Anita Hoffer er rådets medlem i Instituttets bestyrelse. Rådet har rådsmødet mindst to gange om året. I denne mandatperiode er det rådets hensigt at arbejde bredere mere proaktivt og mere uafhængigt og derfor agter vi at samarbejde omkring en lovændringsindsats, som bl. a. vil indebære selvforvaltning forvaltning af bevillinger med ansvar for departementet. Vi ønsker at alle har mulighed for at følge, støtte og deltage i rådets arbejde.
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/var/www/humanrights.gl/public_html/wp-content/themes/blankbootstrap/page-forside.php</b> on line <b>62</b><br />
SE VIDEO
Informationsvideo om handicapkonvention