Rapporter

Statusrapporter

Børn og unge – senest opdateret marts 2019

Handicap – senest opdateret marts 2019

Ligebehandling – senest opdateret marts 2019

årsberetning for 2019 – senest opdateret november 2020

Retten til bolig – senest opdateret september 2020

Kronik

KRONIK OM LIGEBEHANDLING I GRØNLAND OG HVORFOR GRØNLANDS RÅD FOR MENNESKERETTIGHEDER ØNSKER AT SKABE OPMÆRKSOMHED OM EMNET

Ligebehandling

 

Redegørelse

REDEGØRELSE VEDRØRENDE OPRINDELIGE FOLKS RET TIL TRADITIONEL JAGT OG FISKERI I HENHOLD TIL FN’s MENNESKERETTIGHEDSKONVENTIONER MV.

Denne redegørelse er udarbejdet af Professor i Jura, Rachael Lorna Johnstone, Arktisk Olie og Gas Studier og Direktør, Arktisk Olie og Gas Forsknings Center på baggrund af henvendelse fra Grønlands Råd for Menneskerettigheders vedrørende information om oprindelig folks rettigheder til naturressourcer anmodet fra Grønlands Fikser-og Fangerforening (KNAPK).

EN: http://uk.uni.gl/research/arctic-oil-and-gas-research-centre/briefing-notes.aspx

DK: http://da.uni.gl/forskning/forskningscentret-for-arktisk-olie-og-gas/briefing-notes.aspx 

GL: http://www.uni.gl/ilisimatuutut-misissuinerit/issittumi-uuliamik-gassimillu-imm/oqaaseqaatit.aspx

Statusrapporter for 2016

Læs den danske version

Læs den grønlandske version

Read the english summary

 

Menneskerettigheder i Grønland 2014

Institut for Menneskerettigheder har sammen med Grønlands Råd for Menneskerettigheder udarbejdet en statusrapport på menneskerettighedssituationen i Grønland anno 2014.

Undersøgelsen indeholder 6 overordnede temaer, som er gennemgået i tæt samarbejde med samtlige relevante organisationer i Grønland.

Temaerne er Børn, Handicap, Retssikkerhed, Udbredelse af menneskerettighederne i Grønland, Uddannelse og Udvindingsindustrien.

Menneskerettigheder i Grønland Status 2014

Gennemgang af adgang til effektive retsmidler i spørgsmål omfattet af Grønlands internationale menneskerettighedsforpligtelser

Rapport udarbejdet i 2016

Se rapporten her…

Gennemgang af internationale konventioners betydning for barnets rettigheder

Grønlands Råd for Menneskerettigheder har fået udarbejdet en rapport, som beskriver status for hvor mange dele af FN’s Børnekonvention, som bliver fulgt i Grønland.

Rapporten er en juridisk gennemgang af primært FN’s Børnekonvention og Handicapkonvention i forhold til grønlandsk lovgivning. Rapporten er den første af 3 delrapporter, som beskæftiger sig med efterlevelse af forskellige menneskerettigheder.

Gennemgang af internationale konventioners betydning for barnets rettigheder

Gennemgang af internationale konventioners betydning for personer med handicaps rettigheder i Grønland

Grønlands Råd for Menneskerettigheder har fået udarbejdet en rapport, som beskriver status for hvor mange dele af FN’s Handicapkonvention, som bliver fulgt i Grønland.

Rapporten er en juridisk gennemgang af primært FN’s Handicapkonvention i forhold til grønlandsk lovgivning. Rapporten er den anden af ud af 3 delrapporter, som beskæftiger sig med efterlevelse af forskellige menneskerettigheder.

Gennemgang af internationale konventioners betydning for personer med handicaps rettigheder i Grønland

SE VIDEO
Informationsvideo om handicapkonvention